Cinta tak terucap (Bab 34)


“Tak lama lagi bertambahlah ahli keluarga uncle Mat,” sampuk Rayyan Hakimi.

“Maksud kau?” Ammar Mirza pula yang menyoal. Suri Imani sudah terpana dengan usikan tiba- tiba Rayyan Hakimi. Dia faham maksud Rayyan Hakimi itu.

“Lambatlah kau ni Am. Maksud aku…..” wajah Suri Imani dipandang lama.

Suri Imani cuba tersenyum. Dahinya berpeluh.

“Ooooo…” kuat Ammar Mirza ketawa. Dia langsung tidak terfikir lagi hal anak ini. 

“Are you okay Iman?” soal Rayyan Najmi tiba- tiba.

Suri Imani berpaling memandang Rayyan Najmi. Gelak Ammar Mirza terhenti. Dia memandang wajah pucat Suri Imani. Dia baru sedar tunangnya itu membongkok manakala tangan kanannya memegang kaki. 

“You look pale,” sambung Rayyan Najmi lagi.

“Okey Iman?” soal Ammar Mirza. Dia menyelak sedikit alas meja. Dia memegang tangan Suri Imani yang masih berada di kaki.

“Kenapa kaki?” soal Ammar Mirza. Wajahnya berubah serius. Kenapa dia langsung tidak sedar kesakitan yang dialami oleh Suri Imani.

“Awak… sakit sangat,” perlahan suara Suri Imani. Dia jadi malu apabila menjadi tumpuan kini. Rayyan Najmi berdiri. Dia menghampiri Suri Imani.

“Kenapa dengan kaki Iman?” soalnya serius.

“Pinggan jatuh tadi,” merah wajah Suri Imani. Matanya juga sudah merah menahan tangis. Sumpah. Sudah lama dia tidak merasa sakit seperti ini. 

“Am… bawa Iman keluar. Saya periksa Iman di luar,” arah Rayyan Najmi.

Pantas Ammar Mirza menggangguk.

“Serius ke?” soal Puan Sri Noriah dengan wajah bimbang.

Suri Imani cuba tersenyum.

“Jangan risau umi. Iman okay,” balasnya.

“Kami keluar dulu. Nanti kalau ada apa- apa… Am beritahu ayah,” ujar Ammar Mirza.

Tan Sri Mahathir hanya menggangguk. Bimbang dia melihat wajah pucat lesi bakal menantunya itu. Tetapi dia tidak boleh mengikut mereka keluar kerana majlis masih berlangsung. Di dalam hati dia berdoa supaya tiada apa yang berlaku kepada bakal menantunya itu.

22 comments:

  1. nak lg..
    smbg cpt skit..
    xsbr nak tggu..
    musti minah gedik tu yg antar..
    ala jgn la bgam g london..
    bg la dia ikut iman g kuantan..
    n lastly..
    nak tnya skit..
    cita ni brapa episod

    ReplyDelete
  2. ngeeeee...
    huhu...
    iman cemburu...
    am,,tayah la g london...
    isk2..
    takot cinte lme "terjentik" kembali..
    jgn arh..
    huhu....
    kasi arh iman ngn am epy...
    tayah ungkit da pasal gamba uh..
    epy je bce ble dorang pon epy...
    huhu...

    ReplyDelete
  3. waaa...best2...nasib baik ammar x marah kt iman....sweet je...iman, cepat la bg adik kat irfan tu, iman...hehe..soooooooo sweeeeeeet...nk suami mcm ammar mirza la...x cepat melatah tgok gmbr dalam sampul tu...tq..dapat gak release tensen baca buku ni...huk3...nk lg....

    ReplyDelete
  4. heh..heh..
    jrang jumpe laki cm2 zmn skang ni..
    huhuhu..skang ni lelaki tau melenting xtntu psl je ble tgk gmba mcm tu..
    hope ammar follow iman..
    sian iman..mst die jelez gler ngan jasmine....
    cpt2 smbg tau..x sbar nak tau...

    ReplyDelete
  5. hu.h.u....

    x suke la conflik byk sgt!

    nk hepy ending ehh!

    ReplyDelete
  6. ala..tamola ammar ikut jasmin blik..
    nie msti keje amir nak pecah belahkan iman ngan ammar nie..
    (~_~)

    ReplyDelete
  7. ala..am ni ngengade la..g la kuantan..ikut iman..
    kirenye radzi & am minat org yg same la erk?
    nasib baik am berjye cntrol mrah die..best2...nk lg!!!

    ReplyDelete
  8. alasan Ammar je tu nak p London. Rasenye dia akan ke kuantan. nak intip iman....

    ReplyDelete
  9. warghhhhhhhhhhhhh!!sokong zatie.
    am xyah ah g london.
    kang xpasal2 cinta die dgn jasmin berputik semula.
    kang xpasal2 de berlaku smething kat kuantan.
    iman cemburu tu.
    huh.
    smbung2
    -na'dz

    ReplyDelete
  10. tak yah la am gi london..
    biarlah dia bg surprise kat iman ..
    am follow iman kat kuantan..
    so, ble bg irfan adik..hehe..
    sye suke criter nie...
    nak hubby mcm am jugak...
    sweet je..boleh kawal emosi...
    nak lagi3....

    ReplyDelete
  11. ska, ska, ska...
    iman da jelez...heheh,
    aLyn sspek model syrikat tw kot yg kasi gmbar iman n amir tw dkt Am..
    nak lagi..

    ReplyDelete
  12. hurm.. mengapakah kisah cinta sering terselit ranjau nan duka bersamanya? huhu.. cinta dan air mata tak mampu dipisahkan.. hehe.. apa pun.. manusia tetap juga akan mendambakan cinta.. yes..

    ceh.. apa yang lea mengarut di sini.. apa pun.. best.. nk lg smbgnnnya...

    ReplyDelete
  13. pasal gamba tu x selesai lagi..
    harap2 dpt selesai ngan cara baik..
    x nak la dorang gaduh2..

    ReplyDelete
  14. ammar insan yg sgt memahami wlupn xdtunjukan,klu suami owg len dpt surat cmtu mesti da die marah giler....xpi dlm diam cemburu merantai hati...wahhh best ler nk lggg...xsabar nie...hehe

    ReplyDelete
  15. hu.h.h.u..u..h.u..


    rasa mcm erna je bg gambo tuhh...

    papehal pun x nk la am p london..

    ikutlah iman p kuantan!

    ReplyDelete
  16. best iman....tq...sambung lg ye.....

    rasanya am bukan nak gi london, tp sebaliknya nak intip iman dgn amir kat kuantan....jd spy la tu...he he....teka je ni..:))

    ReplyDelete
  17. oh mann sape plak yg hantar gambar tuu?
    eh jap erna eh? kurang asam btul >.<
    hope happy ending :DD

    ReplyDelete
  18. besh3!
    cpt2 la smbg lg yer...

    ReplyDelete
  19. ala..x best la cm ni x yah la am pi london
    sambung lg suka sangat dgn am n iman..good luck

    ReplyDelete
  20. sambung cepat2 taw...
    best sangat!

    ReplyDelete
  21. kalu ammar xder senang ar amir nak dekati iman...
    t dia gak yang cemburu...
    jgn ar bg ammar g london...

    ReplyDelete
  22. ala..kesian la iman cmnie..xnk la diorg gaduh2..mmg da tau dah mesti erna yg letak gambar tue..dia kan ade plan nga amir tue..sweet sgt tgk iman ngan am..loving..huhu..

    ReplyDelete